Ikaroz.

Första gången jag i något sammanhang kände mig motiverad att beställa ett verk av en graffitimålare blev det utan tvekan ett verk av Ikaroz.

En handmålad T-tröja. Motiveringen för mig själv var väldigt enkel. Jag kommer inte bli besviken eftersom Ikaroz alltid har tagit sin verksamhet på största blodiga allvar. Han vill leverera. Om det är en svensk eller en typiskt norrländsk attityd att man alltid skall göra sitt allra yttersta låter jag vara osagt. Men för Ikaroz är det A och O. Ingen lägsta nivå är tillåten. Det kanske låter pretentiöst men då har man inte sett denna konstnär skapa. Bara det är värt ett besök till Slussen i sommar.

Ikaroz har en smittsam förtjusning till linjen. Han älskar linjen och vad den förmår att uttrycka, och i hans fall är det mycket. Inget som han har behov att fördummande förenkla i ord eller skriven text likt denna utan från ett aldrig sinande flöde av inspiration kommer figurationer, karaktärer, påståenden, graffitistilar och gestalter i ett fullkomligt eget driv och tillika bildspråk och bildvärld.